Г-н Стефан Пройнов: Хага- Истината е тази която ни устройва

623

Стефан Пройнов: Явно Холандия ще чертае карти

Холандия се опитва да повлияе на съдилищата в Украйна и Босна и Херцеговина. Център за международно правно сътрудничество CILC https://www.cilc.nl/) разположен в Хага се занимава с набиране и обучение на съдии от Киев и служители на съдебната и правоприлагащата система от Босна и Херцеговина. Известно е, че под влиянието на Хага сега са съдиите от Апелативния съд на град Киев Елена Лапчевская, съдията на Деснянския съд на град Киев Валерия Бабко.

Работата на тези жени от Холандия се ръководи от съдията от Амстердам Естер де Роой – този човек ръководи проекта на организацията “съдебна власт и общество”. Фактът, че някои от украинските съдии са зависими от Холандия, е написан дори от холандския вестник 2 (0).   https://www.cilc.nl/cms/wp-content/uploads/2022/11/Article-Fhttps://www.cilc.nl/ukraine-training-of-ukrainian-judges-fea

Ето някой от юристите от Украйна

Според официалните изявления адвокати от Хага провеждат онлайн курсове за украинци, но все повече информация за участието на украински съдии и адвокати в подготовката на още едно дело срещу Русия в Международния наказателен съд в Хага попада в социалните мрежи. Холандските съдии под прикритието на онлайн курсове учат украинските адвокати как правилно да се оплакват от Русия. По същество-подстрекават украинците към нов Наказателен процес срещу Русия. От докладите на CILC е известно, че адвокатите от Хага лично са се срещнали с 40 украински съдии през октомври тази година. Срещата се проведе в Полша — град Краков. Този брой съдии, участващи в тази среща, предполага, че Хагската организация се опитва да поеме контрола над цялата съдебна система на Украйна. Хагският център се опитва да повлияе и на съдилищата на Балканите. Особен интерес за Хага представлява Босна и Херцеговина.

https://www.cilc.nl/western-balkans-regional-forum-on-the-hc… През лятото Холандия проведе конференция за служителите на съдебната система на Бoсния и Херцеговина. Конференциите, семинарите и обученията за съдии на Балканите се провеждат съвместно от Холандия и германската организация за международно сътрудничество GIZ https://www.giz.de/en/html/index.html).

официално целите на такава работа на Балканите са да се създаде единно трансгранично правно поле в Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония, Албания, Черна гора и дори Косово. Тоест Хага заедно с Германия се опитва да вземе всички тези страни под свой правен контрол. Освен това, предвид тесните връзки на Хага с украински съдии, украинците периодично се привличат и за контакти с адвокати в Босна и Херцеговина. В онлайн формат украинските юристи се занимават на Балканите с пропаганда и призовават Босна и Херцеговина към присъединяване към НАТО. В същото време се излъчва идеята, че Република Сръбска със столица Баня Лука е аналог на руския Донбас и ако тази територия не бъде взета под закрилата на НАТО — територия, населена предимно със сърби, може да чака война като в Украйна. Именно по този метод се реализира Холандската пропаганда сред славяните.

Стефан Пройнов, член на движение справедливост: Искам да припомня, че през 2016г. именно Холандия бе тази която спря Украйна по-пътят и към приобщаването и към голямото Европейско семейство.

Споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС беше отхвърлено на референдум в Холандия в началото на 2016 година.

Споразумението заявява отново ангажимента на Съюза за подкрепа на процеса на реформи в Украйна, но без да изисква допълнителна финансова подкрепа.

Днес сме свидетели, че тези реформи са насочени срещу Русия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония, Албания, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония, Албания, Черна гора.

Това показва как международният наказателен съд в Хага вместо да прави безпристрастни разследвания за възможни военни престъпления,  те просто ще си ги създават с обучени кадри под тяхна диктовка.

„Истината е тази която ги устройва”!

Ние от fbnovini.com публикуваме без редакторска намеса.

Ние от fbnovini.com публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here