Димитър Стоянов:Вижте какво сподели на стената си

1031

 Димитър Стоянов: България да последва примера на Полша и да предоставим нашите МиГ-29 на САЩ.
Вижте какво сподели на стената си Димитар Стоянов.

Екзалтирани наши политици пледират България да последва примера на Полша и да предоставим нашите МиГ-29 на САЩ. В замяна да получим употребявани Ф-16. Тази идея бе лансирана преди седмица от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. Неговата позиция е разбираема, но позицията на родните ни политици?
Няколко факта:
– Полша притежава над 40 бр. Ф-16 от преди повече от 10 г.
– Имат обучен летателен и обслужващ състав
– Самолетите им са в оперативна готовност и могат с тях да охраняват въздушното си пространство
– Притежават и самолети, руско производство, Су-22, които ще продължат да се експлоатират във ВВС на Полша.
Какво ще се случи ако България последва полския пример:
– може би ще имаме ф-16, които не можем да експлоатираме и няма да бъдат в оперативна готовност следващите минимум 2-3 години
– няма да охраняваме сами въздушното си пространство, а то ще се охранява от нашите съюзници, най-вероятно срещу заплащане както е в Прибалтика
– Как ще гарантираме изпълнението на чл.9. от Конституцията на Р България: Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост
– А как ще изпълняваме чл. 3 от Вашингтонския договор, гласящ, че всяка страна следва да поддържа собствен капацитет за отбрана?
– България се отказва от способности, придобити преди повече повече от 110 г., Бойно дежурство за охрана на въздушното ни пространство се носи без прекъсване вече 71г.
Нека тези родни политици-визионери, неистово желаещи да хлопнат кепенците на бойната ни авиация, се опитат да асимилират разликата в изразите:
– НАТО няма да отстъпи инч територия на съдружниците (съюзници) на който и да е било
– Съюзниците ни пазят територия, а ние Родината
Съществената разликата е в значението на думите РОДИНА и територия!

Ние от fbnovini.com публикуваме без редакторска намеса.

Ние от fbnovini.com публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here